16. Ποντιακή κουζίνα

Ένας τόπος που απλώνεται από τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας μέχρι πάνω στα οροπέδια. Στεκόμαστε στις μεγάλες πόλεις του Εύξεινου Πόντου και μαθαίνουμε την ιστορία των Ποντίων μέσα από το φαγητό τους. Χαψία, τανοφάι, χοσάφι και αϊράν, η απλότητα της ποντιακής κουζίνας, το μεγαλείο της. Μαζί μας η ερευνήτρια της ποντιακής λαογραφίας, Λένα Καλπίδου – Κορνάρου, απόφοιτος του Ιστορικού Αρχαιολογικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών και της ομάδας οργάνωσης του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου του ποντιακού ελληνισμού.

 Το επεισόδιο της σειράς ηχογραφήθηκε την περίοδο 2012-2013.

ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Από το 1991 παρουσιάζει εκπομπές ειδήσεων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και από το 1996 την πρωινή ζώνη. Σήμερα, κάνει εκπομπή από τις 8 το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και είναι σχολιαστής στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Email: portosalte@skai.gr