5. 5ος αιώνας π.Χ. – Μαγειρική επανάσταση

Γνωρίζεις τον τόπο τρώγοντας. Έτσι σήμερα τρώμε παϊδάκια, τηγανιές με τυρί και μέλι και φυσικά πίνουμε κεκραμένο οίνο στην Κλασική Ελλάδα. Εκεί όπου ο έρωτας και το φαγητό πάνε μαζί, εκεί όπου αναπτύσσεται τεχνικό λεξιλόγιο μαγειρικής, εκεί όπου αρχίζουν να εκκολάπτονται οι πρώτοι σεφ. Η Βικτωρία Τσουκαλά, διδάκτωρ Αρχαιολογίας και εργαζόμενη στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, μας αναλύει τη διατροφή του 5ου αιώνα π.Χ, καθώς και το πως το φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του πολιτισμού.

Το επεισόδιο της σειράς ηχογραφήθηκε την περίοδο 2009-2010.

ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

ΑΡΗΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Από το 1991 παρουσιάζει εκπομπές ειδήσεων στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και από το 1996 την πρωινή ζώνη. Σήμερα, κάνει εκπομπή από τις 8 το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και είναι σχολιαστής στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Email: portosalte@skai.gr