porno video iqos Bonanza Oyna Cratosroyalbet giriş telefonda sohbet betsalvador kayıt betsalvador betsalvador giriş betwild betwoon royalbet palacebet pashagaming grandpashabet Betwoon hızlıbahis deneme bonusu radissonbet grandpashabet giriş palacebet giriş royalbet giriş radissonbet giriş radissonbet üyelik royalbet üyelik pashagaming giriş Cratosroyalbet Aviator oyna Hızlıbahis giriş Güncel Pashagaming giriş betwoon giriş Starzbet betwild hızlıbahis spinco maxwin superbet damabet superbet giriş damabet giriş grandpashabet giriş betgit Bycasino Tipobet bayspin betorspin sahabet onwin dedebet damabet damabet giriş palacebet palacebet giriş betwild royalbet royalbet giriş betsalvador betwoon betwoon giriş radissonbet radissonbet giriş superbet superbet giriş cratosroyalbet cratosroyalbet giriş spinco spinco giriş spinco güncel giriş grandpashabet güncel giriş grandpashabet grandpashabet giriş grandpasha grandpashabet girişi grandpashabet resmi giriş grandpashabet gir grandpashabet üyelik Grandpasha bet maxwin giriş maxwin macrobet macrobet giriş macrobet güncel giriş betsin giriş betsin ramadabet ramadabet giriş ramadabet gir hızlıbahis

Layout A (with pagination)

4. Μινωικός και Μυκηναϊκός πολιτισμός (Β’ Μέρος)

Επικεντρωνόμαστε στην Ηπειρωτική Ελλάδα, στο λαμπρό Μυκηναϊκό πολιτισμό. Οι άνθρωποι τρώνε κρέας, ψάρι, μαλάκια και λαχανικά, χρησιμοποιούν τριποδικές χύτρες και… σκεύη για σουβλάκι. Μήπως παράγουν ρακή, μήπως τρώνε σε εστιατόρια; Με την Μαρία Βλαζάκη, γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Υπουργείο Πολιτισμού, συζητάμε για όλα αυτά, αλλά και για το δωδεκάθεο και τις ανθρωποθυσίες, ενώ ο Νέστορας, ο βασιλιάς της Πύλου, μας κερνάει κυκεώνα.

Το επεισόδιο της σειράς ηχογραφήθηκε την περίοδο 2009-2010.

5. 5ος αιώνας π.Χ. – Μαγειρική επανάσταση

Γνωρίζεις τον τόπο τρώγοντας. Έτσι σήμερα τρώμε παϊδάκια, τηγανιές με τυρί και μέλι και φυσικά πίνουμε κεκραμένο οίνο στην Κλασική Ελλάδα. Εκεί όπου ο έρωτας και το φαγητό πάνε μαζί, εκεί όπου αναπτύσσεται τεχνικό λεξιλόγιο μαγειρικής, εκεί όπου αρχίζουν να εκκολάπτονται οι πρώτοι σεφ. Η Βικτωρία Τσουκαλά, διδάκτωρ Αρχαιολογίας και εργαζόμενη στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, μας αναλύει τη διατροφή του 5ου αιώνα π.Χ, καθώς και το πως το φαγητό αποτελεί αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του πολιτισμού.

Το επεισόδιο της σειράς ηχογραφήθηκε την περίοδο 2009-2010.

6. 5ος αιώνας π.Χ. και καθημερινές διατροφικές συνήθειες

Λάδι το πολύτιμο, στο φαγητό, την αρωματοποιία, τη γυμναστική και το εμπόριο. Το αρχαίο ελληνικό σπίτι, η προετοιμασία του φαγητού και ο τρόπος που γευμάτιζαν. Δημόσιες θυσίες για να παρέχεται κρέας στους πολίτες, γάμοι αλλά και νεκρόδειπνα, συνθέτουν την καθημερινότητα των προγόνων μας. Συνεχίζουμε να διασχίζουμε τον 5ο αιώνα  π.Χ με οδηγό τη Βικτωρία Τσουκαλά, διδάκτορα Αρχαιολογίας και εργαζόμενη στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Εθνικού Κέντρου Ερευνών.

 Το επεισόδιο της σειράς ηχογραφήθηκε την περίοδο 2012-2013.

7. 5ος αιώνας π.Χ. και συμπόσια

Πώς διοργανώνεται άραγε ένα συμπόσιο; Θα έχει τραγήματα, αυλιτρίδες; Κότταβο θα παίξουμε; Μήπως υπάρχει κάποιος απώτερος σκοπός; Με τη Βικτωρία Τσουκαλά, διδάκτορα Αρχαιολογίας και εργαζόμενη στο Κέντρο Τεκμηρίωσης του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, συζητάμε για τα συμπόσια, τις επιρροές από τις ξένες κουζίνες, αλλά και την επίδραση του πολιτεύματος στη διατροφή. Ακόμα μιλάμε για συνταγές, σάλτσες, δίαιτες και τη χορτοφαγία στην κλασική Αθήνα.

 Το επεισόδιο της σειράς ηχογραφήθηκε την περίοδο 2012-2013.

8. Πρώιμη Βυζαντινή περίοδος

Με τη βιοαρχαιολόγο, Χρύσα Μπούρμπου, μπαίνουμε στη Βυζαντινή περίοδο και εξετάζουμε τη βυζαντινή καθημερινότητα. Τι αλλάζει, τι πληροφορίες παίρνουμε από τα οστά των ανθρώπων; Τι τροφή δινόταν στα βρέφη και πού οφείλεται το αξιοπερίεργο φαινόμενο της έλλειψης βιταμίνης C, σε μία χώρα με γλυκό και ήπιο κλίμα όπως είναι η Ελλάδα;

 Το επεισόδιο της σειράς ηχογραφήθηκε την περίοδο 2012-2013.